7 mituri despre piata imobiliara din Dubai


Reading Time: 4 minute

Publicat pe: 5 iulie 2023


➊ Imobiliarele sunt prea scumpe


Dubai nu inseamna doar apartamente de lux, extrem de scumpe. Preturile incep de la 150,000 euro pentru un studio. Preturile la imobiliare aici sunt de 3.5 ori mai mici decat in Londra si New York si de 5 ori mai mici decat in Singapore.

De exemplu, iata c
e poti cumpara in diferite parti ale lumii cu 1 milion de euro:

  • 1,700 sq.ft./ 157  m² in DUBAI
  • 344 sq.ft./ 31 m² in NEW YORK
  • 323 sq.ft./ 30 m² in LONDRA
  • 226 sq.ft./ 21 m² in HONG KONG
  • 162 sq.ft./ 15 m² in MONACO


➋ In Dubai exista doar zgarie-nori


In plus fata de cladirile inalte, Dubai are multe comunitati verzi cu cladiri cu etaje reduse, vile si case insiruite sau tip duplex. Exista multe alternative la zgarie-norii tipici ai Dubaiului, comunitati verzi ce ofera o gama larga de locuinte, de la vile si case insiruite pana la duplex-uri, toate fiind inconjurate de gradini frumoase si facilitati comunitare excelente.

De exemplu, DAMAC Hills, Jumeirah Village Circle, Arabian Ranches sau Al Furjan sunt cartiere rezidentiale populare in Dubai, cunoscute pentru vilele luxoase si apartamentele cu stil, dar si pentru spatiile verzi si facilitatile excelente.


➌ Legi prea stricte sau complexe


Dubai este un oras cosmopolit unde oamenii din toata lumea se simt confortabil. Iar legile imobiliare sunt de incredere, transparente si axate pe investitorii straini. Dubai are o piata imobiliara stabila si bine reglementata, cu protectie legala a investitorilor si oportunitati semnificative de crestere si profit. 75.000 dintre cei mai bogati oameni din lume au investit in proprietati si afaceri in Dubai. Achizitionarea unei proprietati in Dubai se face de obicei prin intermediul unui cont de escrow, care protejeaza atat cumparatorul, cat si vanzatorul. Fondurile sunt detinute de Dubai Land Department (DLD) pana cand proprietatea este predata cumparatorului, oferind astfel o siguranta investitiei.


➍ Strainii nu pot detine proprietati


Surprinzator, stereotipul ca un strain poate detine o proprietate doar timp de 99 de ani persista inca. Nu a mai fost asa de mult timp. In zonele de proprietate libera, care includ aproape intregul New Dubai, strainii pot cumpara in proprietate totala fara restrictii. 

Proprietate pe viata  sau Freehold inseamna ca expatii au posibilitatea de a detine proprietati pe viata si au optiunea de a transfera sau dona proprietatea rudelor de gradul intai cu o taxa de transfer foarte mica, de doar 0,25%. 


➎ Nu exista piata imobiliara secundara


Este un mit ca imobiliarele din Dubai merita achizitionate doar pe piata primara, iar piata secundara nu este dezvoltata. Dimpotriva, piata secundara reprezinta 45 pana la 60% din toate tranzactiile.


➏ Mitul bulei imobiliare din Dubai


Acest mit este demontat de un studiu elvetian recent realizat de UBS Global Real Estate Bubble Index privind riscurile in 25 dintre principalele orase ale lumii. Dubai a ocupat locul doi, dupa Varsovia, ca piata cu cel mai mic risc de bula de pret. In plus, Dubai este in top, ocupand primul loc in clasamentul tarilor care au imbunatatit considerabil transparenta pietei imobiliare in perioada 2020-2022, conform raportului Global Real Estate Transparency Index.

➐ Ar trebui luate in considerare doar locatiile faimoase


O opinie comuna este ca proprietatile ar trebui cumparate doar in Palm Jumeirah, Dubai Marina si Downtown Dubai. Cu toate acestea, exista mai multe zone noi atractive pentru investitii unde se asteapta o crestere rapida a capitalizarii. Avand in vedere ca Dubai are doar 51 de ani, aceasta inseamna ca multe dintre proiectele imobiliare de la periferie se vor afla in centrul atentiei in cativa ani. Asadar, exista numeroase zone noi si promitatoare pentru investitii, unde anticipam o crestere rapida a valorii in viitorul apropiat.
Ai auzit si tu tot felul de mituri despre piata imobiliara din Dubai? Discuta cu specialitii Imobiliare Dubai.

Echipa noastra iti va oferi consiliere gratuita despre proiecte exclusive cu randament bun, recuperare rapida a investitiei, pozitionare in zone sigure din punct de vedere investitional.  Trimite mesaj pe WhatsApp la +40722 (621) 436 iar specialistii nostri te vor contacta.


Imobiliare Dubai
One Tower Building, Calea Floreasca 165, 014459, 5th Floor, Bucharest, Romania | Sobha Sapphire Building, Office 303 - Al Khaleej Al Tejari 2 Street, Business Bay - Dubai Dubai, Dubai
+40722621436