Dubai, orasul viitorului: perspective pentru sectorul imobiliar in 2023

  • Reading Time: 4 minute
  • Publicat pe: 26 aprilie 2023Stim deja ca Dubai este unul dintre cele mai sigure orase din lume, fiind considerat cel mai sigur oras pentru femei, avand masuri ample de securitate. Dubai este si unul dintre cele mai inovatoare orase din lume, care utilizeaza tehnologii inteligente si se dezvolta intr-un ritm rapid.

Investitii in Dubai: ce ne asteapta in 2023

Este orasul cu cea mai rapida crestere, si va fi, cu siguranta, in topul centrelor financiare globale, mai ales avand in vedere ca aprox. 75.000 dintre cei mai bogati oameni din lume au investit in proprietati si afaceri in Dubai. Se asteapta ca populatia din Dubai sa creasca de la 3,8 milioane la 5,8 milioane, ceea ce face ca investitia in imobiliare sa fie una promitatoare. In prezent, Dubai are o piata imobiliara stabila si bine reglementata, cu protectie legala a investitorilor si oportunitati semnificative de crestere si profit. Dubai este cea mai vizitata destinatie din lume si ofera zboruri directe catre 160 de tari. Dubai este un oras in plina dezvoltare, cu o crestere rapida si o piata imobiliara bine reglementata si stabila, astfel ca va continua sa atraga investitori locali si internationali si in 2023.

Investitorii considera piata chiriilor din Dubai atractiva datorita randamentelor ridicate ale chiriilor, printre cele mai ridicate din lume. Potrivit raportului Bayut, randamentul mediu al chiriilor pentru apartamentele din Dubai variaza intre 6% si 8%, garantand un flux constant de venituri din inchiriere pentru investitorii imobiliari. De fapt, zone precum Downtown Dubai, Dubai Marina si Jumeirah Village Circle (JVC) ofera randamente de inchiriere si mai mari de 7-8%. Iar ROI-ul pentru inchirierea pe termen scurt este in medie de 12%. Cresterea populatiei si a comunitatii de expati dar si turismul asigura o cerere constanta pentru proprietati de inchiriat. Emiratul va ramane atractiv pentru investitorii straini, care cauta sa-si protejeze activele. Prin urmare, cererea de proprietati va creste in continuare in 2023. 

Expertii prognozeaza ca preturile proprietatilor vor creste cu cel putin 10-15%. Potrivit statisticilor Dubai Land Department, imobiliarele din Dubai ofera un randament anual mediu de investitii de 5% pana la 8,4%, o rata competitiva in comparatie cu marile orase globale, precum Londra, New York si Singapore.

Privind spre 2023, sectorul imobiliar din Dubai este pregatit sa-si mentina cresterea. 2022 a fost cel mai performant an pentru sectorul imobiliar din Dubai, deschizand calea catre un 2023 si mai puternic. Avand in vedere ca a existat o crestere cu 85% a cererii de proprietati de lux in 2022 fata de 2021, se asteapta ca aceasta tendinta sa continue si in 2023. 


Dubai: un stil de viata exclusivist la preturi mai mici decat in New York, Londra sau Paris

In general, costurile de trai din Dubai sunt mai mici decat in multe alte orase importante din lume, cum ar fi New York, Londra sau Paris.  Asta depinde in mare masura de stilul de viata, de prioritati si de modul in care gestionezi cheltuielile. O persoana poate trai confortabil in Dubai cu un venit intre AED 6.000 si AED 10.000. Chiria este, de obicei, una dintre cele mai mari cheltuieli pentru rezidentii din Dubai, asta in cazul in care acestia nu detin o proprietate.  Cu toate acestea, comparativ cu alte orase importante din lume, cum ar fi Hong Kong, Londra, New York sau Singapore, costul de trai din Dubai poate fi mai mic. De exemplu, restaurantele din New York sunt cu 28,3% mai scumpe, iar alimentele sunt cu 51,9% mai scumpe decat in Dubai. Restaurantele din Paris sunt cu 4,1% mai ieftine, dar alimentele sunt cu 33,9% mai scumpe decat in Dubai. Pentru a se bucura de timpul liber, locuitorii din Dubai au o multime de optiuni, cum ar fi plajele superbe, centrele comerciale, parcurile tematice si multitudinea de atractii turistice unice in lume. Cu toate acestea, costurile pot varia in functie de tipul de activitate si de preferintele personale. Da, costul vietii in Dubai poate fi mai mare decat in Bucuresti. Cu toate acestea, este important sa retineti ca Dubaiul este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume, oferind o varietate de optiuni, un stil de viata exclusivist dar si joburi foarte bine platite.


Daca vrei sa afli mai multe despre oportunitatile si avantajele investitiilor imobiliare in Dubai, citeste articolul "De ce sa investesti in Dubai - locul unde investitiile imobiliare se transforma in profituri excelente". Afla de ce Dubai este alegerea perfecta pentru investitori si antreprenori si cum poti transforma investitiile imobiliare in profituri semnificative.


Imobiliare Dubai
One Mircea Eliade Tower, 5th Floor, Bucharest, Romania | Sobha Sapphire Building, Office 303 - Al Khaleej Al Tejari 2 Street, Business Bay - Dubai Dubai, Dubai
+40722621436