Dubai Urban Master Plan: cum va arata orasul in 2040

  • Reading Time: 3 minute
  • Publicat pe: 3 mai 2023


Ati vazut evolutia Dubaiului in ultimii 15 ani? Dar in ultimii 50 de ani? Este ceva spectaculos, unic in lume! Acest oras s-a transformat intr-un ritm pe care nimeni nu si-l imagina in urma cu 50 de ani! Si totul pentru ca exista o viziune. Dubaiul are o viziune, este numit pe buna dreptate “Orasul viitorului”. 


Ce inseamna Dubai Urban Master Plan? 


Urban Master Plan este o viziune clara pentru dezvoltarea infrastructurii urbane si a sectorului imobiliar din Dubai. Pe langa proiectele imobiliare, spatiile verzi si de agrement vor fi dublate ca marime, astfel ca pana in 2040 rezervatiile naturale si zonele verzi vor constitui 60% din suprafata totala a emiratului. Prima faza a planului include noi dezvoltari imobiliare importante in Dubai South, in jurul Expo City si al aeroportului Dubai World Central, precum si in Silicon Oasis, si in zonele rezidentiale situate la sud de Dubai International Airport. Urban Master Plan prevede, de asemenea, dezvoltarea unui oras de tipul "20 de minute", in care rezidentii pot ajunge la destinatiile lor pe jos sau cu bicicleta in 20 de minute si concentreaza eforturile de imbunatatire si utilizare a spatiilor urbane (cum ar fi aleile, spatiile de sub poduri si pietele). 


 

Dubai va fi cel mai conectat oras din lume, pe jos sau cu bicicleta, gratie unui nou proiect de infrastructura. THE LOOP, o autostrada urbana de 93 km, isi propune sa devina cea mai inteligenta infrastructura de ciclism si alergare din intreaga lume. Ambitiosul proiect va transforma Dubaiul intr-un oras in care rezidentii pot accesa cele mai populare destinatii in 20 de minute pe jos sau cu bicicleta.


Inclus in Urban Master Plan, proiectul de pe plaja Hatta va crea noi oportunitati de investitii pentru sectorul privat, la fel si toate lucrarile de extindere a plajelor Mamzar si Jumeirah care sunt  in curs de desfasurare. Planul se concentreaza pe cinci centre urbane existente. Acestea includ Deira si Bur Dubai in orasul vechi, zone care vor pune in centrul atentiei patrimoniul orasului. Downtown Dubai, Business Bay si Dubai International Financial Centre isi vor mentine pozitia de centre financiare ale Dubaiului, iar Dubai Marina si Jumeirah vor ramane zone de divertisment, cu atractii turistice. Expo City si Silicon Oasis completeaza lista celor cinci zone, urmand sa fie modernizate si transformate intr-un centru de cercetare, inovatie si tehnologie. Vor fi construite  mai multe coridoare verzi pentru a lega zonele de servicii, zonele rezidentiale si zonele de business,  se va pune accent pe transportul pietonal, cu bicicleta si cu mijloacele de mobilitate sustenabile.Prima faza a Urban Master Plan se concentreaza pe modul in care Dubaiul ar urma sa gazduiasca o populatie estimata sa ajunga la 5,8 milioane pana in 2040, fata de 3,3 milioane in prezent, si sa faca din Dubai „cel mai bun oras din lume in care sa traiesti”. A doua faza este impartita in mai multe proiecte, sub 10 initiative-cheie: imbunatatiri ale centrelor urbane, o strategie imobiliara, un plan de agricultura urbana, conservarea patrimoniului urban, o politica pentru dezvoltarea “orasului de 20 de minute” si un plan pentru retelele pietonale. Strategia imobiliara isi propune sa ajunga la un echilibru intre cerere si oferta si sa sporeasca increderea investitorilor. Asa cum se intampla in multe alte sectoare, planul va avea un impact semnificativ si asupra pietei imobiliare, deoarece ofera o gama larga de oportunitati de investitii. Dubai este deja o destinatie atractiva pentru investitii imobiliare, cu potential de randament ridicat si crestere pe termen lung. Odata cu implementarea acestui plan, se asteapta o crestere a preturilor proprietatilor, o traiectorie ascendenta in acest sens fiind deja vizibila.


Daca vrei sa afli mai multe despre oportunitatile si avantajele investitiilor imobiliare in Dubai, citeste articolul "De ce sa investesti in Dubai - locul unde investitiile imobiliare se transforma in profituri excelente". Afla de ce Dubai este alegerea perfecta pentru investitori si antreprenori si cum poti transforma investitiile imobiliare in profituri semnificative.


Imobiliare Dubai
One Tower Building, Calea Floreasca 165, 014459, 5th Floor, Bucharest, Romania | Sobha Sapphire Building, Office 303 - Al Khaleej Al Tejari 2 Street, Business Bay - Dubai Dubai, Dubai
+40722621436